NyhetTREBEMA AktieBolag fyller 40 ÅR den 4 mars 2014.

 

Idag är det 40 år sedan Bosse, Bernt och Bertil grundade Trebema AB, TRE st. B med tillägg för MArknadsföring.

Företaget startades i vårt vardagsrum och gillestuga innan den första lokalen hyrdes på Germundsgatan 10. Inriktningen var försäljning och teknisk utveckling av småländska produkter från Kristdala, Vetlanda m.m.

1975 valde Bernt och Bertil att kliva av den något osäkra verksamheten och Ulla klev in och våra föräldrar, Bosse och Ulla blev kompanjoner i Trebema. Idag drivs och ägs bolaget av Bosse och Ullas 3 barn, Eva, Mats och Björn, och den 3:je generationen är också verksamt inom företaget.

1976 var ett avgörande år för Trebema AB. På den berömda S:t Eriks Mässan i Stockholm, nordens då i särklass största mässa, stod Trebema och Metro Therm A/S grannar och Metro Therm sökte en representant för Sverige.

Bosse som alltid varit oblyg, klev in i deras monter och anmälde sitt intresse och där startade ett 23 år långt framgångsrikt samarbete. Under tiden Trebema representerade Metro Therm steg omsättningen från 2 till 44 miljoner och när Metro Therm 1998 blev ett eget bolag i Sverige så  följde 9 anställda och ca 30 miljoner i omsättning med över till Metro. Idag är Metro Therm en av Trebema:s större och äldsta kunder.

Trebema har sedan 1998 valt att satsa vidare på sina egna varumärken, såsom Calmarpannan, Handy duschset och Aqua Kalklösare.

Trebema har under dessa 40 år endast funnits på 3 adresser i Kalmar, Germundsgatan 10, Franska vägen 9 och Propellervägen 11.

 

Trebema har under alla år valt att arbeta med leverantörer och  produkter med ursprung ifrån Småland/Öland och än idag kommer merparten av produkterna från underleverantörer i Strömsnäsbruk, Lagan, Öland, Nybro och Kalmar med omnejd.

Trebema var redan då föregångare när det gäller närproducerat och småländsk tillverkning.

 

40 årsdagen kommer att firas senare under 2014 med kunder, leverantörer och samarbetspartners.

 

Kalmar 4 mars 2014.

 

Eva, Mats och Björn Långberg

TREBEMA AB.

0480-87020
Säkra ditt varmvatten i stugan
Nytt CA info ute nu....

Läs mer >>
Calmar Beredar`n Modul RF
Från Slott till koja....

Läs mer >>
Nytt Calmar INFO ute
Las om succen med Calmar Beredar`n...

Läs mer >>
Rätt Energival